Tölgyerdő meséi

Második számú nagy kedvenc a Tölgyerdő meséi sorozat. Julia Donaldson és Axel Scheffler négy könyvből álló meséi szintén jó ritmusosak, és nagyon kedves rajzok vannak benne.

A könyvek különlegessége, hogy minden oldalon van valami apró kinyitható dolog. A róka szekrénye, a nyuszi paplanja felhajtható, és meglepetés van alatta. (Nem utolsó sorban voltak olyan igényesek az alkotók, hogy a felhajtott karton hátulját sem hagyták meg sima fehér papírnak).

A történetek elképesztő izgalmakat tartogatnak egy gyerek számára, amikor szegény fázós lábú róka nem találja a zokniját (nyugalom, a végén meglesz, de nem árulom el, hogy hol)(A róka zoknija), szegény nyuszit egyszerűen senki nem hagyja aludni, pedig igencsak fáradt (nyuszival együtt érzek)(Nyuszi álmos), és mackó, aki leveleket ír, elviszi a címzetteknek, és a végén kiderül, hogy mi van a levélben(Mackó levelei).

Sajnos a negyedik rész (Malacbújócska) még nincs meg.

9,5 hónaposan a könyv ablakocskáit már bőszen nyitogatják, a történet olyan hosszúságú, hogy bőven kitart a végéig a figyelmük. (Egyelőre a könyv bírja a négy kezes nyitogatást is)

IMG_0782

IMG_0787

IMG_0890

Reklámok

4 thoughts on “Tölgyerdő meséi

  1. De jok ezek! Meg nem ismertem oket. Itt a Gruffalo nagy kedvenc. Van egy negyes csomagunk: szamok, szinek, ellentetek es mit csinalnak az allatok. Nagyon jo iro-illusztrator paros szerintem 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s